nuffnang ads

Tuesday, 25 February 2014

Sabah, Kota Kinabalu Trip

Assalammualaikum readers ,

Rasanya dah lama aku tak pokpek kat blog nie - nie semua gara-gara malas,alahan mengandung pastu laptop pulak rosak . So, sekarang terpaksa kongsi ngan Pc encik hubby aku nie .. Dia pulak asyik mengadap gamenya aja . Dan, disebabkan aku tak boleh sangat nak tido, bolehlah update blog aku yang sekian lama menyepi . Dibiarkan berabuk lama-lama pun tak elok jugak ... ( acehhh, bajet ramai pulak followernya )

Saja nak cerita pengalaman pertama aku naik kapal besi terbang . Punya excitednya aku nak naik kapal terbang, biasalah orang kampung . hehehe .Btw, thanks sangat la encik hubby sebab sudi bawak dinda nie jalan-jalan naik kapal terbang. Nak dipendekkan ceritalah, padahal malas sudah nak menaip . heehehe.. Sabah memang best bab makananya , seafood dorang memang best . Tempat dorang pun banyak yang menarik cuba jauh sangat je , nak jalan jalan semua tempat kena bawak duit juta lemon la . Aku gi sabah hari tu pun dalam seminggu jugaklah .Lamakan ? Sampai dah boleh hafal jalan Bandar KK tu . Gila gempakkan . Disebabkan aku pregnant jugak, hubby aku terpaksa sewa moto utk jalan jalan tempat yang agak jauh tu, tambahan pulak jimat . Untuk mengingatkan kesedihan semasa trip tu, aku punya Sunglasses  Raybans hilang . Sakit hati kau , kena pulah marah ngan hubby . adoii, gila spooilll tapi dah ganti baru ... hehehe

First Day  02Jan2014  ( Day 1 )

Hello KK, Starting 2014 with great moment :)



Sunglasses last aku pakai time nie.. :(





Dinner 1st day tu, memang makan fresh-fresh, puas hati . makan sampai kembong . Boleh, pilih-pilih dipilih mana mau , then chef masak ikot kita punya selera. Harga pun murah, kalau kat KL mahupun Ganu memang tak dapat macam nie . hahaha





Ceritanya bila dah ketemu makanan tiada makna nak posing .. Gue mau nikmati :

  1. Masak 3 Rasa
  2. Sweet Sour
  3. Butter Prawn Leleh
  4. Ketam Masak Cili
  5. Sotong Goreng Nestum
  6. Ketam Masak Telur Masin








SERI 3 RASA SEAFOOD 
u'olls kena makan kat sini , chef dia memang terbaik . Kat sini memang paling sedap la dia masak , fresh pulak tu .. sangat puas hati . Makan sampai kembong pun tak hape, janji bayar .. hehehe


03Jan2014 ( Day 2 )

Trip for 3 islands tour & snorkeling with BBQ lunch and ending our trip with annoying face (tired)


                                














04Jan2014 ( Day 3 )

Dinner dengan seafood bakar bakar kat Pasar Vietnam . Seriously, memang tak best, seafood dia tak fresh. nie kira last and first aku makan kat sini .




Siangnya kitowg jalan jalan tengok monyet hidung pelik kat wildland lok kawi sabah dengan menaiki moto sewa. Agak penat jugak la nak kesana , sampai aku nak pengsan . Pasalnya aku nie pregnant, alahan awal mengandung. hehehee. Malamnya dinner dgn BK je .. hehehee .Then, jalan jhalan tepi tebing laut dengan en hubby. 







04Jan2014 ( Day 4 )

Jalan jalan bandar KK ibarat bercintan cintun dulu .. hehehee.. Padahalnya , dah tak tau nak gi kemana . Panjat bukit dalam hujan semata mata nak naik menara tinjau KK . gila gempak kami :)




06Jan2014 ( Day 5 )

Gintutun do mohoing monsopiad ( mengenali moyang monsopiad ) speaking kadazan baa !!  time nie refresh balik masa zaman balajar sejarah . Memang kat sekolah aku tak amik tau sangat pun pasal benda alah nie sebab tak masuk exam sangat pun bab nie . hehehe . Now,barulah aku tau jugak serba sedikit tentang monsopiad nie . kalau masok exam compom esai aku boleh wat sampai 2 muka surat. hahaha.









 


 

No comments:

Post a comment