nuffnang ads

Thursday, 21 May 2015

"Cahaya Bungaku" Turn 1

How did we get here so quickly ? Where did the time go ?

Dhia Az-zahraa " Cahaya Bungaku "



I can’t believe it’s been a year already. You came into this world on May 29 with Czer at 3.1 Kg ..UWOW!! Tak sangka sangat mommy boleh survive jadi seorang ibu walaupun dugaannya sangat besar .hahaha .. bila ingat balik , agak susah jugak nak biasakan diri dengan bayi . Seriously, aku hampir give up dan penat masa dalam keadaan penyesuaian diri dengan sikecik tu, walaupun dah kandungkan dia 9 bulan tapi realitinya memang tak sama , tiap malam dia akan bangun nangis sebab lapar, sampai tak cukup tidur dibuatnya termasuklah daddynya. Pengalaman tu sangat buat kita jadi dewasa. Terima Kasih sangat untuk anugerah yang Kau berikan kepada kami.Alhamdulillah,Puteri kesayangan membesar dengan sihat dan banyak akal bertambah . And,watching your baby grow up is wonderful and amazing! hehehehe..Mana taknya, Dari hari ke hari dia belajar macam-macam, itu membuatkan aku lagi bangga jika setiap kali diajar dia akan cepat je ikut . Dia boleh berlari masa umur 8 bulan , 9 bulan dia nak berlari, memanjat dan susah nak kawal . Huh, sejak dia umur dia nak masuk 1 tahun ,dia dah pandai merajuk ,marah dan macam-macam perangai lucu dia buat . Kadang -kadang, Bila dia penat swimming , sampai je rumah terus baring depan pintu ( hahaha ) Sebijik macam masa aku pregnant dulu . Perangainya saling tak tumpah . 

Jadi Ibu diwaktu umur yang muda memang tak mudah, Jika kawan-kawan masih bujang . Ye la ,Bila dorg ajak itu ini ,memang susahlah nak join . Ye la, dah ada anak la katakan . tak semua benda jadi mudahkan . Tapi aku tak kisah bila bersama sikecik tu aku rasa hidup aku dah penuh . She like my BFF gitu !! Bukan dengan kawan je aku tak boleh nak join dengan husband sendiri pun tak boleh nak together. Even nak tido,makan !! Simple thing sekali pun .. hehehehe . Ye la, Sorng jaga anak , sorg boleh la nak makan ke , tengok tv ke , buat keje ke ..apa-apa la .. Sapa kata senang jadi parents but
Being a Parents is an awesome adventure and privilege .

No comments:

Post a comment